Thursday, 31 January 2013

Ulang TAHUN ke 2


Dengan Nama ALLAH yang MAHA PEMURAH LAGI MAHA MENGASIHANI...

Dengan Lafaz syukur saya panjatkan kehadrat ALLAH yang masih lagi meminjamkan nyawa untuk saya terus berada di dunia yang Fana ini. Syukur sekali lagi.

Tanggal 19 February 2013  genap lah usia saya 2 tahun bergelar sebagai PLHIV. Pejam celik rupanya dah 2 tahun berlalu. Syukurnya saya masih belum memulakan rawatan HAART. Alhamdulillah Allah masih memanjangkan tempoh saya untuk berada dalam keadaan bebas ubat. Walaubagaimanapun saya yakin lambat laun pasti saya akan menjamah SMARTIES HAART itu juga. 

Sepanjangtempoh 2 tahun ini banyak yang saya lalui. Yang seronok, yang duka dan yang xde perasaan pon ada. Sepanjang tempoh ini juga ramai kawan2 dan rakan seperjuangan yang saya kenal yang datang nya daripada berbeza latar belakang. Sokongan dan dorongan dari rakan2 seperjuangan masih terus dirasai, Alhamdulillah syukur atas keperihatinan mereka semua. Saya amat bersyukur. 

Dalam tempoh dua tahun ini, saya dah join  dua komuniti sokongan sama ada secara terus atau pon hanya secara maya sahaja. Jujur saya akui sumbangan saya dalam komuniti yang saya sertai itu masih lagi sedikit dan tidak berbaloi kepada ahli komuniti. Bukan kerana tidak mahu sertai program yang mereka aturkan, cuma kadangkala kekangan hidup hanya kita dan diri sendiri sahaja yang memahami. Walaubagaimanapun saya tidak pernah putus dan berhenti berdoa pada ALLAH agar hasrat murni rakan2 yang lain untuk membantu ahli komuniti terus diberikan kekuatan oleh Allah.  

Syabas dan kredit di ucapkan kepada  AHP the FOUNDER of THE POSITIVE WARRIOR SUPPORT GROUP dan PEMILIK kepada BLOG AHP yang telah berjaya menubuhkan satu lagi NGO untuk membantu PLHIV. Dan dengar kata baru2 ni semasa berlangsungnyua pemilihan Organisasi beliau masih berjaya sebagai PRESIDEN persatuan dan pertubuhan. TAHNIAH! Perjuangan anda masih diperlukan oleh orang ramai terutama rakan senasib. Saya doakan semoga hasrat MURNI dan BAIK pertubuhan NGO ini dipermudahkan oleh ALLAH.

Dalam tempoh dua tahun ramai rakan2 baru di Diagnose dengan penyakit ini, ramai muka2 baru yang muncul. Malah jujur dikatakan ramai dikalangan mereka tidak pon saya kenal. Cuma beberapa rakan lama pada awal2 perkenalan dahulu. Tapi saya syukur dan bangga, kerana jaringan ukhwah untuk membantu rakan senasib semakin kuat dan kukuh. 

Sedih dalam hati tidak dapat di elak, tatkala beberapa orang rakan yang saya kenal secara peribadi telah pergi mengahadap ALLAH lebih awal dari diri ini. Masih segar seorang rakan yang saya kenal di JOHOR, sering kali berkongsi cerita dan pengalaman serta keluh kesah apabila beliau ditimpa masalah ini. Rupanya perbualan kali terakhir adalah seminggu sebelum beliau kembali kepada SANG PENCIPTA selamanya. Masih saya ingat apa yang beliau katakan, kerana hasratnya mahu sangat berjumpa dengan kawan2 senasib yang pernah dikenalinya. Namun hasratnya itu tidak kesampaian, hanya Sumbangan AL-Fatihah untuk beliau semoga ALLAH memelihara roh dan menempatkanya dalam golongan yang ALLAH sayangi dan redhai.



Tidak kurangnya pelabagai krisis yang timbul. Walaupun bergelar PL:HI masalah hidup terus menghantui. Perasaan suka dan mudah terguris dikalangan rakan senasib masih berlaku. Jujur juga dikatan ia berlaku pada diri sendiri juga. nak BUEK macm mano, eden pon manusia jugak. Tapi apapun benda tu semua sebahagian dari rencah hidup. Rawatan terbaik adalah melupakan nya. 

Blog yang saya buat ni pon lama sangat x update. Kurang infonya. Kurang POPULAR nya.. heheheh nak buek macam mano. xde mood x upload hari2...kadang2 xde idea nak tulis apa. Sory ler kalau BLOG ni x membantu sangat. heheheh sory lah ek. Ni pon baru upload baru selepas bersawang lamanya ditinggalkan. Tapi pada rakan pembaca dan penulis BLOG yang lain, teruskan usaha dan niat baik anda membantu rakan senasib melalui pembacaan blog secara maya. Bantulah mereka sebaik mungkin.

Ok lah last sekali HAPPY 2 YEARS ANNIVERSARY TO ME..HEEE

p/s: Ya ALLAh kau panjangkan lah umurku, berikan kesihatan yang baik kepada ku, rawatkan JASMANI dan ROHANI ku. Aku redha dengan TAKDIR mu ya ALLAH. Moga kau kembalikan diri ku kepada MU dalam keadaan yang SEMPURA dan terhindar cacat cela tomahan manusia. YA ALLAH kepada ENGKAU ku SEMBAH dan KEPADA KAU ku MINTA pertolongan. AMIN



 


6 comments:

  1. Saya doakan semoga saudara diberikan ketenangan, kesihatan yang baik, rezeki yang melimpah ruah dan umur yang panjang serta sentiasa berada dalam rahmah Allah swt. Percayalah, setiap penyakit ada ubatnya (janji Allah) cuma manusia belum menemuinya.

    ReplyDelete
  2. Terima kasih atas doa itu..saya sngt hargai..terharu

    ReplyDelete
  3. T kasih sahabat.
    Teruskan perjuangan.
    Sayang sahabat :)

    ReplyDelete
  4. assalammualaikum...saya ade menjual produk supliment dari transfer factor yang membantu meningkat paras cd4 sehingga 437%..dan boleh membantu untuk menyembuhkan penyakit hiv/aids.Insyallah.. Boleh melayari blog saya

    http://rumpailautkolegenulung.blogspot.com/2013/05/menyembuhkan-penyakit-kanser-tahap-1-4.html

    Kenapa saya kata penghidap hiv boleh sembuh dengan mengambil supliment dari transfer factor? ini kerana produk ini meningkatkan aktiviti sel “Natural Killer” ketahap 200% – 400%. Ini adalah 10-30 kali ganda lebih tinggi kekuatan peningkatan daya imun berbanding dengan segala jenis herba atau makanan2 kesihatan yang pernah dikaji oleh sains. Sel NK adalah bahagian yang paling penting dalam sistem katahanan tubuh badan buat menentang infeksi dari penyakit. Ia meranda, mencari dan memusnahkan bentuk2 infeksi dan sel2 berpenyakit. Sel NK adalah sangat penting dalam melawan dan membunuh sel2 hiv/aids,kanser dan sel2 yang berinfeksi akibat serangan virus, kuman, kulat dsb.

    ReplyDelete
  5. salam..
    sadara ni seorabg doktor ye?

    ReplyDelete